16:26:00
citron maräng med slät lemon curd (Receptet)
♥
Muffinsen:
3 st ägg
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st citron, skalet
100 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st citron, skalet
Lemon curd:
3 st 3 citroner (rivet skal från 3, saft från 2)
1.5 dl socker
50 g smör
2 msk maizena
2 st äggulor
2 st ägg
1.5 dl socker
50 g smör
2 msk maizena
2 st äggulor
2 st ägg
Marängen:
4 st äggvita
1.25 dl socker
Lite citronsaft
1.25 dl socker
Lite citronsaft
175°C - 15min
1. Sätt på ungnen.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Rör ner smält smör och mjölk.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i muffinssmeten.
5. Tillsätt rivet citronskal.
6. Klicka ut smeten i muffinsformarna med spritts eller sked.
7. Grädda i mitten av ugnen.
Lemon curd
1. Koka ihop socker, citonsaft och citronskal, sila.
2. Tillsätt ägg och maizena och låt sjuda tills blandningen tjocknat.
3. fyll lemon curd i mitten på dina citronmuffins
Maräng
1. Vispa ihop äggvita, citronsaft och socker till en fluffig och smidig maräng.
2. spritsa på marängsmet.
3. Bränn av marängen i ugnen eller med en brännare.

Receptet fick jag från programmet hela sverige bakar och tyckte det va ett ganska lätt och roligt recept.
♥